Expertise

Tech & Cyber

Solon Advocaten ondernemingsrecht advocaten

Cybersecurity

Een goede beveiliging is voor ieder bedrijf of instelling essentieel. Of het nu gaat om het beschermen van de (persoons-)gegevens van jouw klanten of medewerkers, het intellectueel eigendom van jouw innovatieve nieuwe projecten, of jouw bedrijfsgeheimen. Of simpelweg omdat je dit aan jouw stand of reputatie verplicht bent.

Solon heeft jarenlange ervaring binnen cybersecurity en begrijpt als geen ander dat cybersecurity meer is dan de juridische werkelijkheid. Maar ook dat het van belang is om vooraf te begrijpen welke zaken je (contractueel) moet vastleggen en implementeren. Heb je bijvoorbeeld afspraken gemaakt met jouw klanten of toeleveranciers over het niveau van beveiliging? En op welke wijze heb je contractueel de mogelijkheid om dit te controleren? Welke procedure is afgesproken als er onverhoopt toch iets fout is gegaan? En wat moet en mag je doen als je gehackt bent?

Het aantal toezichthouders wat aandacht besteedt aan cybersecurity neemt toe. Het is van belang om een helder overzicht te hebben van de mogelijkheden en verplichtingen waar je mee te maken hebt als ondernemer.

Solon helpt jou graag met jouw juridische vraagstukken rondom cybersecurity, neem contact op met Johan Mosterd om de mogelijkheden te bespreken.

Privacy

Privacyregelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG), is voor ieder bedrijf van belang. Hoe ga je als bedrijf netjes met persoonsgegevens om? Binnen welke kaders kun je handelen? En over welke zaken dien je na te denken voordat je als bedrijf persoonsgegevens verwerkt?

Solon helpt je graag bij privacy vragen. Bijvoorbeeld als het gaat om de (privacy) aspecten rondom de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten, of de inrichting of ingebruikname van nieuwe systemen. Maar ook bij vraagstukken rondom de (internationale) doorgifte van persoonsgegevens.

Uiteraard kun je ook bij Solon terecht voor een privacy quickscan, het beoordelen of opstellen van (sub) verwerkersovereenkomsten, privacy policies en statements en cookiepolicies. Daarnaast voorziet Solon je graag van advies ten aanzien van datalekken. Hoe moet je omgaan met jouw klanten en toezichthouders?

Heb je vragen op het gebied van privacy, neem contact op met Johan Mosterd.

Bezig met de ontwikkeling van een nieuw product en vraag jij je af hoe je dit moet vastleggen?  Wil je weten wat Solon voor jou zou kunnen betekenen? Of heb je een geschil en heb je hulp nodig? Solon komt graag met jou in contact.

Intellectueel Eigendomsrecht

De manier waarop je met intellectuele eigendom omgaat binnen jouw bedrijf kan van grote invloed zijn op de waarde van jouw bedrijf. Deze verzameling van rechten is namelijk van essentieel belang bij het beschermen, handhaven en vastleggen van jouw innovatieve ideeën en ontwikkelingen.

Solon helpt je graag om een analyse te maken en je te adviseren hoe je dit het beste kunt vormgeven richting jouw leveranciers, klanten en werknemers. Het maakt voor Solon niet uit of je daarbij gebruik maakt van jouw eigen technologie, of (ook) van technologie van derden. 

Daarnaast kan Solon je van dienst zijn wanneer er sprake is van inbreuk op jouw rechten. Gebruikt een andere partij zonder jouw toestemming technologie waarop jij de rechten hebt? Of is er sprake van een schending van de licentieafspraken? Solon bespreekt graag met jou welke mogelijkheden er zijn om jouw belangen zo efficiënt mogelijk te dienen. Heb je vragen op het gebied van intellectuele eigendomsrechten of ben je geconfronteerd met een (mogelijke) inbreuk? Neem contact op met Johan Mosterd om de mogelijkheden te bespreken.

Tech & Cyber experts

Solon Advocaten Johan Mosterd
Johan Mosterd

Advocaat, co-owner