Expertise

M&A – Ondernemingsrecht

In het algemeen

Solon is ervaren binnen het ondernemingsrecht. Solon kan je adviseren bij onder andere:

  • fusies en overnames;
  • het opzetten van juridische structuren;
  • corporate governance vraagstukken;
  • herstructureringen en insolventies;
  • financieringen en zekerheden;
  • aandeelhouders- of joint venture geschillen;
  • ruziesplitsingen, en
  • bestuurdersaansprakelijkheid.

Daarnaast kan Solon jou van dienst zijn bij het opstellen of beoordelen van verschillende overeenkomsten op het gebied van ondernemingsrecht. Denk daarbij aan een aandeelhouders- & managementovereenkomst, joint venture- of andere samenwerkingsovereenkomsten en agentuur- en distributieovereenkomsten. Maar ook voor, bijvoorbeeld, het opstellen van commerciële contracten, algemene voorwaarden en licentieovereenkomsten.

Heb je vragen op het gebied van ondernemingsrecht of heb je te maken met een mogelijk geschil? Neem contact op met Jean-Jacques Budé, Johan Mosterd, Liza Passer of Lotte Scherders om de mogelijkheden en jouw wensen te bespreken.

Fusies & Overnames (M&A)

Een fusie- of overnametraject kan behoorlijk complex zijn. Solon kan je in alle fases van deze trajecten adviseren. Of je nu overweegt om jouw bedrijf te verkopen of juist om een bedrijf over te nemen. Solon heeft veel ervaring met due diligence onderzoeken, maar bijvoorbeeld ook met management buy-outs, buy-ins en joint venture constructies.

Ondernemen is inspelen op verandering. Solon is jou graag van dienst om deze veranderingen zo goed mogelijk vorm te geven. Zo kan Solon je onder meer van dienst zijn met het beoordelen of opstellen van intentieverklaringen (LOI’s), term sheets en koopovereenkomsten zoals share purchase agreements (SPA’s) en asset purchase agreements. Solon kan je ondersteunen bij aanverwante overeenkomsten zoals geldlenings- en zekerheidsdocumentatie.

Heb je vragen op het gebied van fusies en overnames of heb je specifieke stukken waar je een kritische blik op kan gebruiken? Neem contact op met Jean-Jacques Budé, Johan Mosterd, Liza Passer of Lotte Scherders om de mogelijkheden te bespreken.

M&A – Ondernemingsrecht experts

Solon Advocaten Jean-Jacques Budé
Jean-Jacques Budé

Advocaat, founder

Solon Advocaten Johan Mosterd
Johan Mosterd

Advocaat, co-owner

Solon Advocaten Liza Passer
Liza Passer

Advocaat